Pirátská výprava

V pátek 3. 6. 2023 se v rámci oslavy Dne dětí konala akce s názvem Pirátská výprava. Děti si společně s rodiči vyzkoušely, jaké to je být pirátem. Byla pro ně připravena trasa s úkoly a v jejím cíli čekala odměna v podobě pokladu, který mimo mořských řas a pár perel obsahoval pírko zlaté sovy, jenž snese na piráty prokletí moudrosti a pravdomluvnosti.

               Na startu děti čekal velmi zapeklitý úkol, a to nanosit vodu přes překážky tak, aby pirátský koráb mohl vyplout vstříc novým dobrodružstvím. Poté děti projevily své soustředění. Nosily míček na lžičce kolem kuželů. Ukázaly svou odvahu, když vlezly do tajemné jeskyně a dokázaly říct, jaký poklad ukrývaly nalezené plechovky uvnitř. Projevily odhad a přesnou mušku zasáhnutím lodi, kterou chtěly ukořistit (házení kroužků na cíl). Neslyšně se pohybovaly krajinou a svou mrštnost a rychlost dokázaly během pod točícím se lanem. Na závěr vyráběly lodičku z přírodnin, kterou pak po jejím pojmenování pustily vyplout.

               Počasí nám přálo, sluníčko svítilo na cestu a všichni malí piráti zdolali nelehké úkoly s úsměvem a vysloužili pro sebe odměnu. Atmosféra celé akce je zachycena na následujících fotografiích.