Jarní cesta se zvířátky

Za slunečného počasí se děti z naší školky vydaly společně s rodiči na jarní procházku. Během cesty se postupně seznamovaly se zvířátky, která můžeme v našem parku najít a současně plnily různé úkoly.

Zahrály si na veverku, kdy stavěly hnízdo, hledaly jí vhodnou potravu skládáním rozstříhaného obrázku. Vyzkoušely si, jak náročné je pro pavouka uplést pavučinu. Přeskokem a podlézáním si připomenuly, jak ryby proplouvají různými překážkami. Sledovaly kachny a pokoušely se o jejich chůzi ve dřepu, také chůzi na medvědích tlapkách. Dalším nepřehlédnutým živočichem v parku jsou pávi, takže na děti čekaly lžičky s míčkem a děti nacvičovaly jejich kroky. Na louce u dřevěné veverky sledovaly drobný hmyz – slunéčka sedmitečná a ruměnice pospolné. Měly možnost si vyzkoušet i podběh pod lanem.

Svoji výpravu nemohly zakončit nikde jinde než v našem zoo koutku u koz, kde je potrápila neposedná kůzlátka. Zde stavěly z kostek zavěšených na provázku věže. A na závěr za splněné úkoly děti dostaly náležitou odměnu.